У Subaru WRX STI не буде наступника

У Subaru WRX STI не будет преемника

У компанії Subaru немає жодного готового наступника, ні напрацювань щодо створення моделі, яка була б готова оперативно змінити на ринку нинішній WRX STI. Таким чином, після припинення виробництва цієї моделі, на ринку взагалі не залишиться японських спортседанов.

Ми вже попрощалися з Mitsubishi Lancer Evolution — компанія припинила його виробляти і змінювати новим спортседаном не має наміру. Тепер настала пора попрощатися і з його заклятим суперником, седаном WRX STI.

За словами керівника європейського відділення Subaru з маркетингу Давида Делло Стритто у компанії немає готового рішення, яке дозволило б замінити WRX STI на ринку. За його словами, нинішній 2,5-літровий турбоагрегат не вписується у всі посилюють вимоги по шкідливим викидам. «У наші плани не входить повна відмова від WRX STI, але деякий час ми будемо жити без нього», — заявив Стритто в інтерв’ю Auto RAI.

Зараз менеджмент Subaru вивчає можливі силові установки для спадкоємця WRX STI. Мова йде як про гібридних моторах, так і про повністю електричної установки.